Южнокорейци, тръгнали на околосветско пътешествие с кемпер, минават през България

Веселин Вълев
18/03/2024

Двама пътешественици от Южна Корея, които са тръгнали на околосветско пътешествие, пристигнаха в България. Те ще останат у нас 5 дни.

Парк Хюн Мин и съпругата му Шин Хау Сеон пътуват със своя кемпер, а по време на околосветското си пътешествие ще посетят 200 града в 80 държави. Със своя дом на колела планират да изминат 250 000 километра.

Нашето пътуване е едно от най-популярните в света. С него искаме да насърчим туризма и глобалната виза за пътуващи по света. Започнахме околосветската си обиколка на 2 май 2023 г. в Южна Корея и 11 месеца вече преоткриваме природните красоти на всяка една държава, запознаваме се с местните обичаи и традиции. Досега бяхме в Южна Корея, Русия, Монголия, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан, Таджикистан, Афганистан, Чечня, Дагестан, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия, Бахрейн, Катар, Дубай, Оман, Йордания, Турция и сега сме в България. Следващата ни спирка е Сърбия“, споделя Парк Хюн Мин пред Bgtourism.bg.

Той посочва, че България е много красива и спокойна държава. „В страната ви живеят много гостоприемни и приветливи хора. Аз и жена ми много се радваме да посетим България“, допълва Парк Хюн Мин.

Двойката е планирала да обиколи света в продължение на две години. Маршрутът включва едни от най-красивите дестинации в Азия, Европа, Африка и САЩ. Кемперът им разполага с всичко необходимо за комфортно пътуване и престой – баня, легло, кухня, климатик, телевизор и т.н.

Преди пътувахме по въздух, но сега подаряваме едно по-различно пътешествие. Първата стъпка беше да си закупим кемпер. Оставихме селскостопанския си бизнес в Южна Корея, за да опознаем културата, местната храна и обичаи. И ето ни, сега сме в София. Пред сградите на парламента и президенството. Много любезни бяха в Министерството на туризма в България, където получихме подкрепа и информация за местата, които трябва да посетим“, каза Парк. Следващата дестинация за двойката е Сърбия.

 

Camping.BG

Източник и снимки: Bgtourism.bg

 

Следвайте  Camping.bg  в: