Къмпинг Добруджа обновен и отново работи след години забвение

Къмпинг Добруджа е едно добре познато име от не толкова близкото ни минало. Намира се в непосредствена близост до град Шабла, на броени метри от плажа Шабленска тузла. Мястото е било пълно с живот преди десетилетия, след което започва да запада. Последните години се забелязва тенденция на бавно обновяване на части от зоната - реновирани бунгала, ресторантчета и т.н.

Къмпинг Добруджа отвори преди броени дни и ще работи до 30 септември. Той е с капацитет 25 места за кемпери и каравани и още толкова за палатки. Рецепцията му работи от 09:00 до 18:00 часа всеки ден, като могат да посещат гости и по друго време, след предварителна уговорка.

Домакините са оборудвали туристическа кухничка с някои основни уреди и пособия.

Къмпингът разполага със сервизни помещения - бани с топла вода, тоалетни и мивки, както и с Wi-Fi.

На определени места в къмпинга има чешми за вода и колонки за ток. 

Плажът на Шабленска тузла е огромен и предразполага за спокойна морска почивка, както и на дълги разходки, много подходящ и за практикуващите джогинг. 

Иначе "тузла" произлиза от турската дума tuz – сол, а друг прочит на тузла е солено място. България има няколко плажа с това наименование, на които ще срещнете доста хора боядисани в черно - намазани с гъста и лепкава кал от близкото блато. Такъв е случая и с Шабленската тузла.

Цените на къмпинга за тази първа година са:

Каравана/Кемпер: 10.00 лв.
Палатка: 8.00 лв.
Възрастен: 10.00 лв.
Дете: 5.00 лв.

Домашните любимци са добре дошли в къмпинга, но трябва да стоят на повод.

Къмпинг Добруджа е на ок. 5 км от град Шабла. Тук може да видите точната му локация:

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: къмпинг Добруджа

 

Следвайте  Camping.bg  в: