Къмпинг Къпиновски манастир

Държава: България

Точен адрес: гр. Велико Търново

Работно време: 3 май - 24 септември 2019

GPS координати: Go to map

Площ (кв.м.): 500000

Брой къмпинг места (палатки): 80

Брой къмпинг места (каравани): 40

Брой бунгала/вили: 5

Брой легла: Няма информация

Цена: от 18.00 лв до 44.00 лв

Работно време: 3 май - 24 септември 2019

Начини на плащане: в брой, по банков път, с карта

Телефон: +359 884 48 54 54

Webpage: https://www.kapinovski.bg/

 

Къмпинг "Къпиновски Манастир" е разположен в полите на Еленския предбалкан. Простира се край брега на река Веселина, непосредствено до Къпиновският манастир ”Св. Николай Чудотворец”. Комплексът отстои на около 20 км. южно от старата столица на България - Велико Търново и на главната пътна артерия на път от Румъния към Гърция и Турция. В непосредствена близост се намира и запленяващият Къпиновски водопад, а наоколо ухае на борове от близката гора.

Той е сред водещите къмпниги в страната. Неслучайно пет поредни години бива отличен с призови места в редица категории на класацията на къмпингите в България. Част от отличията са в категории "Любим къмпинг в страната", "Къмпинг с най-значими подобрения и развитие", "Удобство и Хигиена" и ”Гостоприемство”. 

Къмпинг зоните са проектирани да предоставя комфорт на посетителите и в унисон с всички изисквания на водещите европейски асоциации за къмпинг туризъм. Къмпингът разполага с около 40 места за кемпери и каравани. Всички места за настаняване са номерирани и парцелирани, като границите им се очертават от добре оформени храстчета. Къмпинг парцелите са с приблизителен размер 6X9м. и всеки има предвидени изводи за електрификация (16А), водоснабдяване и мръсен канал. 

Къмпинг Къпиновски Манастир предлага на своите посетители две просторни и специално обособени за целта зони за палатков туризъм с общ капацитет за около 100-120 палатки. Палатковите терени съчетават естествена сянка, зелена трева, равни площи и много чувство за свобода. В близост гостите на къмпинга имат достъп до две сгради съвременни санитарни помещения, тоалетна за хора с увреждания, оборудвана туристическа кухня , хладилни витрини във всяка зона, перална машина, както и безжичен интернет. 

За удобство на тези, които не разполагат със собствено средство за къмпингуване има на разположение 5 новопостроени горски къщи. Четири от тях са с по три стаи (за до 6 души) и една е едностайна (за 2 души). Общият капацитет на петте вили е 26 човека. Всяка от тях е с веранда и панорамна гледка към комплекса.

Допълнително, Къмпинг Къпиновски Манастир предлага напълно оборудвани каравани под наем, разделени в три категории, както и една делукс стая за 3-ма души, намираща се на приземен етаж в сградата на механата.

Ваканционният комплекс предлага на своите посетители прекрасен басейн с мини олимпийски размери и модерна отоплителна система, подържаща приятна температура на водата дори и в не толкова горещите дни. За по-малките има детски басейн, батут и площадка за игри.

Обновената Механа "Воденицата" е своеобрзен диамант в кроната на комплекса. Заведението е истински архитектурен шедьовър, изграден от изцяло естествени строителни материали - комбинация от дялан камък и дъбови греди, събирани от региона. Механата побира около 400 човека, включително три летни тераси, разкриващи уникална гледка към водопада. Тук може да се насладите на вкусни специалитети от Търновско-Еленския край. В къмпинга има още едно действащо барбекю заведение с маси на открито и летен бар към басейна.

Къмпинг Къпиновски манастир е земен рай за родители, деца, търсачи на приключения и любители на природата. Гордеем се с това, което правим - гостоприемството си и предлаганите услуги, и желаем да го споделим с вас.

Очакваме ви да се забавляваме заедно и да създадем спомени, струващи си да бъдат споделени.

Къмпингът се намира в непосредствена близост до Къпиновския манастир и е отличен изходен пункт за посещение на други забележителности в района, предлага безброй възможности за разходки из природата, веломаршрути и разнообразен арсенал от забавления на открито.

 

други къмпинги в района

 • Къмпинг Емануил

  Къмпинг Емануил

  яз. Жребчево, с. Паничерево, общ. Гурково

  МотоКамп България

  МотоКамп България

  с. Идилево, Севлиево

  Къмпинг Стринава

  Къмпинг Стринава

  Дряновски манастир, гр. Дряново

  Къмпинг Крънско ханче

  Къмпинг Крънско ханче

  с. Крън, Казанлък

  Къмпинг Велико Търново

  Къмпинг Велико Търново

  с. Драгижево

Виж всички къмпинг зони