Къмпинг Шкорпиловци

Държава: България

Точен адрес: с. Шкорпиловци

GPS координати: Ширина: 42.9566 - Дължина: 27.8961

Площ (кв.м.): 6000

Брой къмпинг места (палатки): 20

Брой къмпинг места (каравани): 29

Брой бунгала/вили: Няма информация

Брой легла: Няма информация

Телефон: +359 877 13 30 30

Webpage: http://www.campingshkorpilovtsi.bg/

Оценете къмпинг Шкорпиловци за 2019 г. в Класацията на къмпингите в България #BestBGcamp2019 - http://bit.ly/BestBGcamp2019 

Къмпинг Шкорпиловци е един от най-новите къмпинги в България. Той отвори врати през 2018 г.  Разположен е на площ от 6 000 кв.м. на първа линия зад плажната ивица на курорт Шкорпиловци, само на 200 метра от морската вода. Макар краткото си съществуване до този момент, къмпингът вече привлече вниманието на западните експерти по къмпинг и караванинг туризъм.

Шкорпиловци е модерен къмпинг, изграден съобразно съвременните европейски изисквания. Местата са затревени, а алеите с насип. До всяко място има удобна колонка за включване в ток и вода, като контактите са с предпазители. Част от местата са под естествената сянка на млади дървета, а други са слънчеви. Алеите са с нощно осветление.

Най-голямо впечатление от къмпинга правят изключителните му санитарни възли. В тях е предвидено специално помещение за деца с ниска мивка и детска тоалетна. Това е и един от малкото къмпинги в България, който предлага адекватни условия за посетители в инвалидна количка. 

Къмпинг Шкорпиловци разполага с всички удобства за дългосрочен престой - кухненски бокс с мивки, хладилник и перална машина.

За 2019 са направени много подобрения. Доизградена е алейната мрежа, довършена е детската площадка, местата са допълнително заравнени и сепарирани, извършено е залесяване и озеленяване.

Районът на Шкорпиловци и устието на р. Камчия съчетават най-красивата част от източните дялове на Стара планина, покрити с иглолистни и широколистни гори с обширен девствен плаж с фин пясък. Тук се намира най-голямата плажна ивица в България с дължина 12 км и ширина достигаща на места до 200 метра. Големината на плажната ивица осигурява много незаети пространства, дори и в пика на сезона.

Мястото е едно от най-добрите за практикуване на сърф, уиндсърф и кайт по нашето Черноморие. Плажът е едноименна защитена зона, част от европейската мрежа Натура 2000. В близост е и резерват Камчия.

времето в къмпинга

weather icon

маршрут до къмпинга

други къмпинги в района

 • Къмпинг Иракли

  Къмпинг Иракли

  с. Емона, плаж Иракли

  Къмпинг Зора

  Къмпинг Зора

  гр. Обзор

  Къмпинг Екоклуб Варна

  Къмпинг Екоклуб Варна

  гр. Варна, кв. Ракитника

  Къмпинг Лагуна

  Къмпинг Лагуна

  Варна, к.к. Златни пясъци

  Къмпинг Рай

  Къмпинг Рай

  к.к. Камчия

  Къмпинг Нептун

  Къмпинг Нептун

  р. Камчия

Виж всички къмпинг зони