Нов термален къмпинг в Хисаря отваря врати през май

14.02.2023
Нов термален къмпинг в Хисаря отваря врати през май

Скоро на картата на къмпингите ще се появи още едно ново място. В сърцето на Тракийската низина и в полите на Средна гора, разположен в историческия град Хисар, къмпинг Terme di Hissar ще предлага почивка с водни атракции.

Къмпинг Terme di Hissar се намира в непосредствена близост до римските стени и историческия център на Хисар. Градът е известен като „Баните на императорите“ още от времето на Римската империя. Местоположението на комплекса позволява на къмпингуващите да правят исторически разходки. Комплексът Terme di Hissar е на площ от близо 16 декара. Къмпинг зоната ще разполага с 39 места за кемпери и ще бъде отворена целогодишно.


3D визуализация


3D визуализация


3D визуализация


3D визуализация

Инвеститорът в Terme di Hissar обещава бъдещият къмпинг да бъде луксозен. Къмпингуващите ще имат достъп до парк с 5 басейна с топла минерална вода. В тях почиващите могат да се отдадат на релакс, събирайки тен, да се забавляват на водния бар или да четат на спокойствие.

Водният парк се състои от закрита част с басейн с температура 36°C, уелнес зона, състояща се от сауна, парна баня и солна стая. Външната част включва плувен басейн с температура 28°C, два детски басейна с температура 34°C и релакс басейн с температура 30°C. На територията на комплекса има също и ресторант, джелатерия, коктейл бар и воден бар.

Децата също ще могат да се възползват максимално от всички дейности в комплекса като освен в басейните ще могат да се забавляват на детската пясъчна площадка. Отделно, екип от професионални аниматори ще се грижи за доброто им настроение.

Релакс зоната в Минерален комплекс „Terme di Hissar“ разполага с традиционна финландска сауна, парна баня, солна стая, топъл минерален басейн с температура на водата 35°С и външно джакузи. Тя се захранва от лечебната минерална вода от извор „Банчето – Миромир” в град Хисаря с обща минерализация 270 mg/l. Характеризира се като термална, ниско минерализирана, хидрокарбонатно–сулфатна, натриева, флуорна и силициева вода, без санитарно–химични и микробиологични признаци за замърсяване. Лечебно–профилактичните свойства на водата се определят от нейната ниска минерализация и наличието на хидрокарбонатни, сулфатни, натриеви и флуорни йони, както и на метасилициева киселина в колоидално състояние. Питейното балнеолечение с този тип води оказва въздействие основно върху стомашно–чревния тракт, жлъчно–чернодробната и бъбречно–отделителните системи. Водата оказва детоксичен ефект.

!!! Къмпингът ще бъде открит след 01.05.2023 г.

Повече за къмпинг Terme di Hissar може да видите тук: https://camping.bg/къмпинг-terme-di-hissar-camping269.html

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Terme di Hissar

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...

"Къмпингуване" или "Къмпиране"? БАН със становище коя...

"Къмпингуване" или "Къмпиране"? БАН със становище коя...

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...