Отворено е гласуването за къмпинг проектите за Термален къмпинг ОвощниКът

23.07.2021
Отворено е гласуването за къмпинг проектите за Термален къмпинг ОвощниКът

Второто издание на конкурса за студентски къмпинг проекти навлезе в същинската си част. От днес до 15.08.2021 г. всеки любител на къмпинг туризма ще има възможност да разгледа и оцени студентските проекти за изграждане на бъдещия Термален къмпинг "ОвощниКът" до гр. Казанлък.

За втора поредна година Camping.bg и Лесотехнически университет си сътрудничат за популяризиране на къмпинг туризма и стимулиране проектирането и изграждането на нови къмпинги в страната. Целта на конкурса е от една страна да подобри качеството на обучение във висшето училище и да даде възможност на студентите да работят в конкурентна среда, максимално близка до реалната практика. А от друга - процедурата по "раждане" на къмпинг се прави публично достояние, а самото оценяване на проектите не е от професионално жури, а самите ползватели на услугите предоставяни от къмпингите дават своето лично мнение.

Процедурата тази година започна през февруари и март, след обява за събиране на предложения за имоти, беше избран терен на бъдещ къмпинг с минерална вода в близост до гр. Казанлък. След това студентите от 4-ти курс, специалност Ландшафтна архитектура към университета започнаха да разработват проекти за него. Съвместно със собственика на терена беше изготвено задание за проектиране и цял семестър по дисциплината „Устройство на ландшафта“ студентите работиха по изготвяне на проектните предложения.

Някои от приоритетите на инвеститора включваха:

enlightened използване на овощни видове, предвид името на обекта и неговата идентичност
enlightened включване на минералната вода под различна форма (басейни, джакузита и др.)
enlightened предвиждане на детска площадка и зона за домашни любимци

Студентите предоставиха общо 23 проекта за участие в конкурса. Те преминаха през две вътрешни селекции за покриване на най-общите изисквания, а именно: всички материали (композиционно решение, детайл, визуализации, кратко описание / списък с използвани материали и/или растителни видове) да са на един лист; да са спазени основни изисквания от заданието за проектиране; да са включени важни обекти, свързани с темата, местоположението и спецификата на къмпинга; да са представени подробности по отношение на оборудването на жилищните единици, типовете растителност (иглолистни, широколистни, овощни) и др. Така финално от екипа на Лесотехнически университет бяха одобрени 15 проекта. Техни автори са следните студенти:

1. Боян Китанов
2. Анита Михалева
3. Дария Кушкиева
4. Кристина Иванова
5. Кристина Йорданова
6. Борислав Арков
7. Цвети Горнишка
8. Светла Войнова
9. Гергана Вълчева
10. Димана Дачева
11. Ванеса Георгиева
12. Виталий Раду
13. Симона Котавова
14. Ванина Динкова
15. Александър Георгиев

Всеки от 15-те проекта е включен в анкетата за гласуване с визуализация, възможност за разглеждането му в детайли и включително професионална кратка рецензия от гл. ас. д-р л. арх. Веселин Шахънов.

Анкетата е достъпна онлайн тук: https://bit.ly/anketaLTU21

Може да я разгледате и попълните директно в статията по-долу:

 

препоръчани новини

Асоциацията на къмпингите разработва собствена система за категоризация

Асоциацията на къмпингите разработва собствена система за категоризация

Асоциацията на къмпингите в България започва работа по изработка на своя собствена система за категоризация на...

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

Къмпинг АйлякЪ е един от новите къмпинги в България. Официално започва да приема гости през 2020 година и постоянно...