VW показва новото поколение на California в края на август

Volkswagen Commercial Vehicles ще представи новото поколение на California на изложението Caravan Salon, което започва на 25 август в Дюселдорф, Германия. Премиерата на тази нова концепция следва повече от три десетилетия от пускането на пазара на California.

Volkswagen засега показаха само две дигитални изображения на новия California Concept. Обичайната странична плъзгаща се врата и отваряемия могат да се видят в тези ранни изображения.

Второ изображение с описание „интелигентно къмпингуване“ и дигитален дисплей обаче показва колко много California е напреднала от предното поколение. Този дигитален панел - който изглежда представлява постоянна част от интериора на California Concept, но също вероятно е подвижен таблет - съдържа настройки за температурата, осветлението, хладилника и режими на къмпинг.

Предполагасе, че този екран е свързан с интерактивното приложение „California on Tour“ с функции като инструмент за търсене в къмпинг и плановик на пътуване. Това приложение вече е налично за VW California 6.1.

Другата голяма новина е, че California Concept за първи път ще бъде с plug-in хибридно задвижване, но неговите параметри не са известни на този етап. VW посочва, че безшумният режим на шофиране на новия кемпер ще подхожда на къмпинги, където ще можете да потеглите тихо, без да безпокоите никого или нищо - било то хора или диви животни.

Базиран на дългата версия на Multivan, новата California трябва да има достатъчно място за пътници и багаж. Що се отнася до характеристиките, настоящият California 6.1 може да бъде закупен с оборудване като електрохидравличен отворяем покрив с легло, напълно алуминиева кухня и столове и маса за къмпинг. Това е част от оборудването, което можем да очакваме и в новата California Concept.

Camping.bg ще има представител на изложението Caravan Salon и ще ви покажем снимки и видео на новата California, както и на много други марки и модели кемпери и каравани.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: CarBuzz

 

Следвайте  Camping.bg  в: