FIAT представи концепция за Panda Camper

04/03/2024
Веселин Вълев

Fiat представи пет концептуални автомобила от следващо поколение Panda по време на автомобилното изложение в Женева. За новото поколение Panda Fiat търси повече стилове на купето, като освен традиционния хечбек, добавя пикап, кемпер, SUV и кросоувър.

Всички концепции са базирани на обща платформа, получена от компанията-майка Stellantis и са проектирани за глобалните пазари, съобщават от Fiat. Не се споменават технически подробности, но официалната информация е, че концепциите са по-големи от традиционния миниавтомобил Panda и в производствена форма ще предложат на купувачите избор между двигатели с вътрешно горене, хибридни и електрически задвижвания.

Докато концепцията City Car визуализира бъдещето на традиционния хечбек Panda, концепцията Pick-Up визуализира потенциален наследник на настоящия пикап Fiat Strada, който е популярен в Южна Америка. По същия начин, концепцията Fastback визуализира потенциален наследник на настоящия кросоувър, подобен на купе Fiat Fastback, продаван в Бразилия (известен като Tipo в Близкия изток).

От показаните визуализации Panda Camper изглежда ще разполага с надуваема покривна палатка, вероятно от рода на отваряемите покриви на Hymer Venture S и Burstner Lyseo Gallery. Прототип на подобен автомобил е и Burstner Habitat, представен за първи път на изложението Caravan Salon миналото лято.

Първият член на новото семейство ще дебютира през юли като част от честването на 125-ата годишнина на Fiat и вероятно ще бъде хечбекът. Останалите модификации ще бъдат пускани една по една през всяка от следващите три години.

 

Camping.BG

Източник: motorauthority.com
Снимка: FIAT

 

Следвайте  Camping.bg  в: