100% български кемпер ще бъде представен на Camping & Caravaning Expo 2024 в София

Създаден от къмпингари за къмпингари

Нов иновативен кемпер, създаден специално за семейства, скоро ще излезе на пазара. HIP Campers, изцяло българска фирма, има за цел да предостави комфортно и функционално къмпингуване за тези, които обичат да пътешестват и да изследват природата със своите близки. Основателите на компанията са осъзнали липсата на удобства в много от съвременните кемпери и са решили да предложат алтернатива, която отговаря на нуждите на семействата.

С тегло под 3 тона, когато е празен, HIP Campers предлагат светлина и простор, широки кухненски плотове, големи бани, удобни легла и интелигентни решения за домашни любимци и съхранение. Сезонният комфорт е ключов аспект на дизайна, като всяко вътрешно пространство е климатизирано, а външното оборудване е подходящо за различни метеорологични условия. Освен това кемперите са проектирани да позволяват „диво“ къмпингуване за определен период от време, в зависимост от нивото на оборудване.

Създателите на HIP Campers споделят: „Нашата визия беше да създадем семеен кемпер, който да отговори на практическите нужди на всички членове на семейството – да е достатъчно просторен, за да побере 4-членно семейство, но и същевременно да се управлява от човек с любителска шофьорска книжка. Кемпер, който предлага достатъчно пространство за двама възрастни и две деца в студен ден без да се бутат, но и кемпер, в който спокойно можете да поканите гости – възрастните се събират около една маса, а децата около друга.

Проектът е изцяло български, с вътрешен и външен дизайн, изработени от талантливи местни дизайнери. Асемблирането се извършва в България, с помощта на инженерен екип, базиран в Германия. Част от компонентите се произвеждат в страната, докато други се внасят от Германия и Италия.

Първите два прототипа на семейния модел 4Family се очаква да бъдат завършени до края на май, а официалните представяния на продукта ще се случат на Camping & Caravaning Expo 2024 в София. В бъдеще компанията планира да създаде още два модела, насочени към млади двойки и хора в златна възраст, търсещи спокойни пътувания из Европа.

Цените на модела 4Family ще започнат от около 150-160 хиляди евро, като ще има възможност за поръчка на допълнително оборудване в пакети или като самостоятелни екстри. Това включва 200Ah LiFePO4 (литиеви) батерии, 400W соларни панели, напълно интегриран климатик, контейнер за 200 л чиста вода (120 л мръсна вода), както и много други екстри. Един забележителен допълнителен пакет е Smart Camper Package, който позволява дистанционно управление на всички системи, включително осветление, изхвърляне на отпадъчна вода и др., чрез два сензорни екрана и мобилно приложение.

Предварителните поръчки за модела 4Family ще бъдат отворени в началото на април, като клиентите ще могат да направят своите заявки по време на изложението Camping & Caravaning Expo 2024: https://www.facebook.com/events/918868359816111

Повече информация за HIP Campers, техните продукти и предстоящи събития може да бъде намерена на техния уебсайт https://hipcampers.com/ и в социалните мрежи.

Предстои да ви представим повече подробности за кемпера и неговите създатели.

 

Camping.bg

Източник и снимки: HIP Campers

 

Следвайте  Camping.bg  в: