Нов термален къмпинг в Хисаря отваря врати през май

Скоро на картата на къмпингите ще се появи още едно ново място. В сърцето на Тракийската низина и в полите на Средна гора, разположен в историческия град Хисар, къмпинг Terme di Hissar ще предлага почивка с водни атракции.

Къмпинг Terme di Hissar се намира в непосредствена близост до римските стени и историческия център на Хисар. Градът е известен като „Баните на императорите“ още от времето на Римската империя. Местоположението на комплекса позволява на къмпингуващите да правят исторически разходки. Комплексът Terme di Hissar е на площ от близо 16 декара. Къмпинг зоната ще разполага с 39 места за кемпери и ще бъде отворена целогодишно.


3D визуализация


3D визуализация


3D визуализация


3D визуализация

Инвеститорът в Terme di Hissar обещава бъдещият къмпинг да бъде луксозен. Къмпингуващите ще имат достъп до парк с 5 басейна с топла минерална вода. В тях почиващите могат да се отдадат на релакс, събирайки тен, да се забавляват на водния бар или да четат на спокойствие.

Водният парк се състои от закрита част с басейн с температура 36°C, уелнес зона, състояща се от сауна, парна баня и солна стая. Външната част включва плувен басейн с температура 28°C, два детски басейна с температура 34°C и релакс басейн с температура 30°C. На територията на комплекса има също и ресторант, джелатерия, коктейл бар и воден бар.

Децата също ще могат да се възползват максимално от всички дейности в комплекса като освен в басейните ще могат да се забавляват на детската пясъчна площадка. Отделно, екип от професионални аниматори ще се грижи за доброто им настроение.

Релакс зоната в Минерален комплекс „Terme di Hissar“ разполага с традиционна финландска сауна, парна баня, солна стая, топъл минерален басейн с температура на водата 35°С и външно джакузи. Тя се захранва от лечебната минерална вода от извор „Банчето – Миромир” в град Хисаря с обща минерализация 270 mg/l. Характеризира се като термална, ниско минерализирана, хидрокарбонатно–сулфатна, натриева, флуорна и силициева вода, без санитарно–химични и микробиологични признаци за замърсяване. Лечебно–профилактичните свойства на водата се определят от нейната ниска минерализация и наличието на хидрокарбонатни, сулфатни, натриеви и флуорни йони, както и на метасилициева киселина в колоидално състояние. Питейното балнеолечение с този тип води оказва въздействие основно върху стомашно–чревния тракт, жлъчно–чернодробната и бъбречно–отделителните системи. Водата оказва детоксичен ефект.

!!! Къмпингът ще бъде открит след 01.05.2023 г.

Повече за къмпинг Terme di Hissar може да видите тук: https://camping.bg/къмпинг-terme-di-hissar-camping269.html

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Terme di Hissar

 

Следвайте  Camping.bg  в: