Първа копка на нов термален къмпинг в Белчин баня

Веселин Вълев
15/06/2024

В курортен комплекс "Белчин бани" край самоковското село Белчин бе направена първа копка на нов къмпинг. Той ще носи името "Къмпинг Поларис – Белчин бани", съобщи БТА. Проектът предвижда изграждане на курортна сграда, бунгала, къмпинг за кемпери, каравани и палатки и обслужващи санитарни помещения върху площ от 18 400 кв.м.

Къмпингът ще има няколко функционални зони – една едноетажна сграда с няколко басейна, спа зона, зала за игри с детски център, мултимедийна зала, зала за хранене. Обслужващите сгради към къмпинга са предвидени за ползване от посетителите за кемпери и каравани. Предвидени са три постройки - санитарно-битова зона, зони за няколко типа къмпинг единици, а именно бунгала, както и двуетажни постройки. Предвиждат се три зони за барбекю на открито. Всяка една от зоните разполага с дървена пергола, под която са организирани по два плота, всеки с външна чешма, грил и маса с пейки, зони за паркиране и свободна зона. Към общата зона, в близост до обществената сграда, се предвижда изграждането на детска площадка и организиране на пространство за групови събития на открито. В западната част на имота са разположени част от технически съоръжения, необходими за обслужване нуждите на комплекса.

Инвеститор е "Енерджи делта", дружество от групата на "Синергон холдинг". Според Соня Върбанова от страна на инвеститора, имат амбицията това да е най-големият къмпинг с минерална вода и най-зеленият. По думите на Върбанова проектът дава възможност община Самоков да бъде първата в България, която да предлага глемпинг услуга – съчетание между комфорт и удобствата на хотелско обслужване, пренесено сред чистата природа. Тези заявки от инвеститора обаче не отговарят на реалността, тъй като у нас вече функционират повече от 10 локации предлагащи различен вид глемпинг настаняване.

Срокът за изпълнение на проекта е две години. По време на първата копка водосвет за спорна работа отслужи отец Димитър. Снимки от събитието може да видите в сайта на БТА ТУК.

 

Camping.BG

Снимки: studio-mpc.com

 

Следвайте  Camping.BG  в: