Терен за къмпинг до Пирдоп беше избран в конкурса за проектиране тази година

Избрахме терен за четвъртото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг.

Тазгодишият Конкурс за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през месец януари с покана за търсене на терен. Получихме много интересни предложения за имоти из страната.

Комисията от Лесотехнически университет и Camping.bg разгледа всички постъпили предложения и избра това в с. Душанци, близо до гр. Пирдоп, Софийска област. Теренът е с площ от 10 000 кв.м., в близост е до населено място, с близост до асфалтов път. Покрай него минава коритото на река Тополница, която идва от близкия язовир Душанци. В имота има стари сгради и басейн, които ще се използват в проекта за бъдещия къмпинг.

В околността има разнообразие от атракции - природни и исторически. Природата е атрактивна за туризъм - гористи хълмове и водни басейни, близост до главен път - Подбалканския. 


Река Тополница, старите сгради и басейна в имота.

Инвеститорът предвижда изграждане на къмпинг с място за палатки, кемпери и каравани и лимитиран броя места за настаняване - студия в съществуващите сгради. В имота има засадени в края на 60-те години десетки орехови дървета, борове, ели и липи. Наличният басейн е с размери 10х6 м. Сред изискванията към студентите са да предвидят в близост до басейна малка сцена за художествени изяви, външно голямо огнище с беседка, както и дървено мостче през реката, което да води до адвенчър парк и открит фитнес.

Нямаме търпение да видим как ще се справят тази година студентите на гл. ас. д-р Веселин Шахънов с проектирането. Отново ще проследим на живо "раждането" на поредния нов къмпинг в България.

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг се организира от Camping.bg в партньорство с Лесотехнически университет - София. Неговото трето издание се проведе от февруари до септември 2022 г. В него аудиторията на Camping.bg оцени 11 селектирани от д-р Шахънов проекта на студенти ІV курс от Катедра Ландшафтна архитектура към Лесотехнически университет. Студентите работиха върху проектирането на бъдещия къмпинг "Волност", край гр. Провадия. Проектите получили най-много гласове от аудиторията на Camping.bg може да видите ТУК.

 

Camping.bg

 

Следвайте  Camping.bg  в: