Търсим парцел за нов къмпинг за участие в студентския конкурс за проектиране

За пета поредна година ще проведем конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг. Процесът стартира с избор на терен, като така даваме възможност на потенциални инвеститори да предложат реален недвижим имот, за който имат планове да превърнат в къмпинг. 


В тазгодишното издание на организирания от Camping.bg и Лесотехнически университет конкурс отново ще дадем на бъдещите ландшафтни архитекти да работят върху реално планиран за къмпинг терен. За целта откриваме процедурата по събиране на предложения от всички заинтересовани.

Ако сте собственик или наемател на недвижим имот на територията на България с площ между 10 и 30 дка, който считате, че е подходящ за изграждане на къмпинг и искате да видите варианти за развитието му като такъв, свържете се с нас до 18.02.2024 г.

Изисквания за допустимост на недвижимия имот:

  • В регулация или в процедура по смяна на преднацначението
  • Площ между 10 и 30 дка
  • Равнинен терен, без специфични особености и съществуващи мащабни сгради


Какво следва да ни изпратят кандидатите:

  • Скица на имота, в която е нужно да се види идентификатора му (със заличени лични данни на собственика);
  • Геодезическо заснемане на имота (в .dwg формат);
  • Актуални снимки на терена и района около него;
  • Конкретни изисквания от възложителя, с които студентите да се съобразят (напр. да преобладават местата за каравани или тези за палатки, самите места да се оформят с точно определни растителни видове, или да има басейн/игрище за конкретен спорт, детска площадка, ресторант и т.н.).

При разработката на проектите, студентите ще трябва да съобразят идеите си и със следните въпроси: Какъв трябва да бъде къмпингът на бъдещето? Как ще почиваме сред природата след 20-30 години?

Кандидатурите изпращайте на мейл: info@camping.bg

Екип от представители на Camping.bg и Лесотехнически университет ще избере от всички предложения един терен, по който студенти от университета ще работят. Готовите студенски проекти ще бъдат предварително селектирани от преподаватели и представени публично в портала www.camping.bg, като всеки любител на къмпинг туризма ще има възможност да ги разгледа, коментира и оцени. Авторите на проектите получили най-високи оценки ще бъдат отличени с грамоти от Camping.bg и Лесотехнически университет.

Очакваме предложенията ви за терени.


Победителите в конкурса от 2023 г. за къмпинг "Душанци" може да видите ТУК

Победителите в конкурса от 2022 г. за къмпинг "Волност" може да видите ТУК

Победителите в конкурса от 2021 г. за термален къмпинг "Овощникът" може да видите ТУК

 

Camping.bg

 

Следвайте  Camping.bg  в: